Contaminació

Contaminació

La contaminació de l’aire és la contaminació que està feta de substàncies químiques que provoquen les nuclears, les fàbriques, etc.

Per culpa d’aquesta contaminació ens podem morir ofegats pel CO2, per l’escalfament global o per catàstrofes naturals provocades per nosaltres.

GASOS QUE FAN EFECTE HIVERNACLE :

Ja sabem que d’efecte hivernacle n’hi ha d’haver perquè si no, no podríem viure. Però el que hem estat provocant des del període de la industrialització ha sigut un augment molt bèstia de tots aquests gasos. Llavors, l’efecte hivernacle està sent molt més gran.

Què és CO2?
El CO2 és diòxid de carboni, o sigui el que fa que passi l’efecte hivernacle.
Els avions, els cotxes i tot allò que fa combustió, emet molt diòxid de carboni (CO2).

 

Què es CH4?
El CH4 és metà, la ramaderia intensiva és culpable de la gran contaminació que hi ha al planeta, per exemple les flatulències (pets) i els eructes (rots) de les vaques, emeten aquest gas, que contaminen molt.

 

Què és el H2O?
El H2O és el vapor d’aigua, que es forma gràcies a les evaporacions. Quan l’aigua és calenta les molècules s’agiten i comencen a bullir, l’aigua es converteix en vapor. És un cicle molt ràpid i no depén de les activitats humanes.

 

Que és el N2O?
El N2O és òxid nitrós, que és 300 vegades més potent que el CO2, afortunadament és molt poca part de contaminació a l’atmosfera.

 

Què és la F ?
La F és el fluorat, el fluorat l’hem inventat nosaltres, utilitzant els esprais, a les neveres, aires condicionats o indústria de l’alumnini.