MIGRANTS CLIMÀTICS

Migrans climàtics

La pluja àcida, les sequeres, la desertificació, la pujada del nivell del mar,  són algunes conseqüències del canvi climàtic que alhora seran també la causa de que moltes persones hagin d’abandonar el seu lloc d’origen. Aquestes persones són les anomenades migrants climàtics.

 

La pluja àcida

La pluja és un dels fenomens atmosfèrics més naturals del món. Necessitem l’aigua de la pluja per viure. Els cotxes, les nuclears, les fàbriques… contaminen l’atmosfera i això provoca, en alguns casos, l’efecte de la pluja àcida. Tots els fums que produïm van cap a l’atmosfera i es formen els núvols i forma àcid sulfúric. Quan la pluja caigui com que els núvols estan contaminats, cau pluja àcida, molt corrosiva i que farà malbé tot allò que toqui. Llavors, les persones que visquin en aquests llocs, hauran de migrar perquè no tindran fauna ni flora al seu voltant. També podria ser que contaminés rius i llacs, per tant tampoc tindrien aigua potable.

Waldschaeden Erzgebirge 3

Aquest es un dels efectes que provoca la pluja àcida a les Muntanyes Metal·líferes, d’Alemanya.

Pujada del nivell del mar:
Si els pols es derreteixen pujarà el nivell del mar i les persones que estiguin vivint a la costa es quedaran sense casa i hauran de buscar-se una altra casa, i migraran.

Temporals:
Els migrants climàtics migren per culpa del canvi climàtic i l’efecte hivernacle. Degut a això hi ha més desastres naturals i, a la llarga, hi haurà més sequera, però quan plogui serà més torrencial com els temporals. com el temporal Gloria o el temporal Filomena, pluges que no s’aprofiten per a res, ans al contrari, fan desastres.

Gloria 2020-01-17 1350Z